Velikonoční medová koleda

Velikonoční medová koleda

Jaro se pomalu blíží a s ním i velikonoční svátky. Včelky se pomalu v závislosti na počasí schylují k prohlídkovým letům. Potřebují alespoň 10 stupňů nad nulou, aby se vydaly prozkoumat okolí. Některé rostliny začínají rozkvétat, jako například sněženky nebo líska, ze které včely sbírají pyl už v únoru, pakliže je opravdu teplé počasí. Ideální únor je však stále mrazivý, který umožní včelám zůstat v úlu a navázat na zimní odpočinek.

My se připravujeme na novou sezónu, zároveň se snažíme uspokojit stávající poptávku po medu, jelikož sezóna večerů s teplým čajem a medem i nadále trvá. Začínají se objevovat zájemci o svatební med, med na svatby nabízíme jako dárek pro svatebčany či jako originální jmenovku na stůl.

Včelaři se připravují také, pořizuje se nové vybavení a zařízení, připravují se rámky a mezistěny, opravují se úly a chystají se na první jarní prohlídku.

Velikonoce s sebou přináší nejen přípravu na svátky, setkání s rodinou a přáteli, ale také pletení pomlázky a malování vajíček. A my jsme pro naše zákazníky připravili takové vajíčko v podobě skleničky medu ve velikonočním kabátku. Vyberte si na našem e-shopu jakýkoliv druh medu o velikosti 300g či 350g s velikonoční etiketou. Nebo nevíte jaký med si vybrat a uvítali byste tak medovou kolekci? Pro vás máme připraven velikonoční set čtyř druhů medů s velikonoční visačkou. Velikonoční koleda tak má novou, ještě sladší, podobu. Budete tak mít připraven stylový dárek pro koledníky.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií z fondu Next Generation EU.

Evropská unie, Národní plán obnovy, Ministerstvo kultury


Ocenění Spokojený zákazník pro naše včelařství Včelín